Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

The Last Dance – Historian om Chicago Bulls och Michael Jordan

Datum: 25/07/2020 | Inga kommentarer xad

The Last Dance slog tittarrekord och hade genomsnittliga tittarsiffror på 5,6 miljoner på premiären och det gör serien till en av de mest sedda på ESPN (kanalen som sänder serien i USA) någonsin. Det var till och med 1 miljon fler tittare än på deras tidigare rekord som var serien “You don´t know Bo” som också är en serie med liknande handling. Varje avsnitt har miljontals tittare i snitt och det talar för det stora intresset för Jordan och basketlaget Chicago Bulls.

Dokumentärserien har hyllats runt om i världen både av tittare och av kritiker och det häftiga med serien är att avsnitten visar klipp som spelats in under 18 år och det fanns över 10 000 timmar i material att gå igenom för att skapa The Last Dance. Det var 2016 som den stora stjärnan bestämde sig för att släppa materialet och göra en serie om sin och lagets stora basketkarriär. Det tog med andra ord 18 år för Michael Jordan att ge klartecken om att publicera materialet trots att det funnits möjligheter till att göra detta under en lång tid.

Michael Jordan – en legend i vår tid!

The Last Dance hade svensk premiär på Netflix i slutet av april och är en dokumentärserie som handlar om Michael Jordan och basketlaget Chicago Bulls. 90-talet var lagets stortid och serien har fått riktigt höga poäng på IMDb (9,2) vilket innebär att en stor del av tittarskaran tycker att serien går hem. Serien är fylld av basket, spänning, konkurrens mellan basketlagen, laganda och givetvis stora pengar!

Michael Jordan var en av de största och kändaste sportstjärnorna under denna tid och det var stenhård konkurrens mellan de många stjärnskotten. The Last Dance kommer med största trolighet att klassas som kult i framtiden och är otroligt genomtänkt och väldetaljerad. Serien slog tittarrekord direkt den kom ut och egentligen skulle serien inte haft premiär förrän sommaren 2020, men Netflix bestämde sig för att lägga premiären tidigare för att stilla alla hungriga fans där ute.

I slutet av April 2020 när serien släpptes var det också väldigt fattigt med sportevenemang att titta på och det var en stor anledning till varför Netflix släppte serien tidigare. Nu har sporten börjat återgå igen och odds är återigen tillgängligt (hitta odds i realtid här till eksempel). Seriens popularitet fortsätter att växa så att det knakar och skaparna av The Last Dance har verkligen lyckats fånga känslan av allt som utspelade sig under 80- och 90-talet i ett av världens någonsin största basketlag.

Chicago Bulls är än idag ett av världens största basketlag och de har många fans världen över som har hyllat dem under många år! Odds i Chicago Bulls går att finna även från svenska bettingsidor och det är många även här i Sverige som är stora fans till laget. (Tänk alltid på att spela ansvarsfullt!).    Skriv kommentar