Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Streama säkrare online med VPN!

Datum: 24/09/2019 | Inga kommentarer xad

Idag så blir vi bombarderade med annonser och reklam vart vi än tittar och det blir större och större risker med vårt internetanvändande, särskilt när vi streamar serier och filmer online eller laddar ner filer till vår dator, surfplatta eller mobil.

Det finns flera sätt som du kan skydda dig själv på internet och det absolut största skyddet får du genom att använda en VPN på din enhet när du surfar. För de som inte vet vad en VPN är, så är det kort och gott ett virtuellt privat nätverk som flera kan koppla upp sig på samtidigt, som krypterar all data och skyddar användarnas integritet på internet. Med en VPN så döljs din IP-adress och du kan även surfa på servrar i andra länder vilket ger dig betydligt starkare streamingmöjligheter då du kan ta del av ett större utbud av både serier och film online.

Vilken VPN-tjänst bör jag använda?

Det finns en hel del tjänster att använda dig av om du vill skydda dig själv med en VPN och vissa tjänster är gratis och andra kostar. I regel så betalar du för en prenumeration för tjänsten per månad. En gratis VPN blockerar din IP-adress, men har inte någon större säkerhet utöver det. En bra VPN ger dig följande skydd:

  • Kryptering av all data som passerar din enhet samt blockering av din IP-adress.
  • Möjlighet till att ansluta till 1000-tals olika servrar världen över.
  • Blockering av all annonsering, vilket gör att du surfar snabbare!
  • Möjligheten att ansluta din VPN till en router där du kan koppla samman alla hushållets enheter på samma VPN. Vilket ger dig skydd dygnet runt.
  • Ett brett utbud av möjligheter att streama online anonymt.

En rekommendation till dig som streamar mycket är helt klart att välja en VPN som håller en hög standard, även om de tjänster som är gratis skyddar dig till viss del. Det är viktigt att surfa säkert och här är det helt klart kvalitet du bör tänka på före kvantitet. Det finns många sidor online som jämför olika VPN-tjänster som du kan se över, för att hitta just den tjänsten som passar dig och ditt behov bäst!

Annan säkerhet för dig som älskar att streama!

Som nämnt så öppnas det en hel del möjligheter med att använda en VPN-tjänst, eftersom att du också kan ta del av andra länders utbud utan att blockeras för att du befinner dig i fel land. Här har du en klar fördel, samt att du slipper alla störande annonser under tiden du befinner dig online. Vad mer du kan göra för att hålla din säkerhet online på topp? En annan sak som är otroligt viktigt för dig som laddar ner mycket data och streamar ofta är att använda dig av ett bra virusskydd, så att du inte riskerar att få virus eller ladda hem skadade filer till din dator.

Många som älskar att streama tänker inte på att de är i ett utsatt läge när de surfar, särskilt de som inte använder sig av en VPN. För dig som använder flera olika enheter och även surfar mycket på officiella nätverk är extra utsatt och där är det en god idé att använda samma VPN-tjänst på alla enheter genom att koppla den till en router. Då behöver du aldrig heller aktivera din VPN på varje enskild enhet utan är skyddad via routern som är aktiv dygnet runt.    Skriv kommentar