Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Så gör du för att få en bättre mentalhälsa idag…

Datum: 22/07/2020 | Inga kommentarer xad

Att 2020 varit en utmaning håller de allra flesta med om men även den digitala livsstilen är rätt svår att förhålla sig till när det kommer till vår mentala hälsa. Det digitala livet kan ha både positiva och negativa effekter men här nedan kan du läsa mer om hur du kan få en bättre mentalhälsa och ett hälsosammare liv.

Om du känner att allt inte är bra psykiskt är det nog troligt att du har en försämrad mentalhälsa. Det är många som mår dåligt och det är absolut inget fel på det. Det är tvärtom bra att du insett att du inte mår bra vilket faktiskt kan leda till en bättre livssituation i längden. För många människor är det svårt att öppna upp sig och prata med människor om sin mentala hälsa, då den mentala hälsan inte prioriterats av samhället. Dock är det ett vanligt fenomen som kan förbättras med olika tekniker genom att hantera ditt vardagliga liv och olika problem som kan uppstå i livet under perioder. För vissa människor handlar det om att hitta en hobby eller att spela något spel såsom gratis spelautomater: https://slotsv.gratis-online-slots.se/ som kan få vissa människor att underhållas. För andra handlar det om att träna på gymmet eller liknande, men det viktiga är att lära sig att livet hela tiden förändras. Givetvis är det lätt att hamna i vanliga tankefällor men det är viktigt att lära sig hur du kan ta dig ut dem och göra saker som gör att du mår bättre. Ett sådant tips är exempelvis att skriva ut dina tankar på papper och sedan försöka ta reda på vad du kan göra för att förbättra din situation.

Din mentala hälsa är viktig men är så mycket mer än en diagnos då det berättar om ditt välbefinnande och hur du känner dig och hur du uttrycker dig. Och visst, kan det vara bra att söka professionellt stöd om du har det tufft just nu, men du kan också försöka förbättra din känslomässiga hälsa med olika tekniker som inte kostar något. För livet är mer än bara kostnader, vilket du också kan lära dig när du spelar video poker online helt gratis och utan krav. Om du däremot känner dig sugen på att lära dig mer om dig själv och få en starkare mental hälsa kan du försöka att börja med att skriva något du är tacksam över. Vad som menas med detta är att du försöker öka ditt välbefinnande genom att visa tacksamhet för ditt liv då det är en beprövad metod som ger dig en starkare tacksamhetskänsla. Som exempel på detta kan du börja skriva en tacksamhetsdagbok där du skriver ner positiva tankar och hittar något du är tacksam över varje dag, då detta gör att du med tiden kommer känna dig lyckligare och mer tacksam.

Ett tips som rekommenderas inom forskningen är att berätta något positivt om dig själv, med andra ord betyder det att du bör tänka mer positivt i olika situationer och acceptera det som händer runt omkring dig. Enligt modern forskning så har negativa respektive positiva ord en stor betydelse för ditt inre och hur du uppfattar ditt eget liv. Om du exempelvis uppfattar ditt liv som negativt är det lätt att du bekräftar den upplevelsen som din enda sanning, istället är det bra att öva på att använda sig av ord som får dig att må bättre och förbättrar din självkänsla. Istället för att säga ”Jag är ful” så kan det vara bra att försöka säga ”Hur kan jag förbättra min självbild?” då dessa ord kan förbättra din självbild.    Skriv kommentar