Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix favoriter du måste se 2022

Datum: 26/07/2022 | Inga kommentarer xad

Som den i särklass största streamingtjänsten i Sverige fortsätter Netflix att underhålla oss med nya filmer. Här ger vi dig några tips på favoriter du inte får missa när du är sugen på att se en bra film. Det kan vara drygt att scrolla Netflix ibland och det kan kännas som att man redan sett allting som finns, därför har vi sammanställt några diamanter du kanske missat. Du hittar något för alla smaker så det är bara för dig att bänka dig framför TV:n.

Charmig humor

I Metal Lords får vi följa två skolungdomar som startar ett hårdrockband. Eftersom de inte får tag på någon basist får de nöja sig med en tjej som spelar cello. Om de tre lyckas överbrygga sina olikheter och samarbeta är det inte omöjligt att de till och med kan vinna tävlingen Battle of the Bands.

Hustle handlar om en avdankad talangscout inom basket som upptäcker en superbegåvad spelare i en park i Spanien. Adam Sandler spelar talangscouten som full av ny energi gör allt för att bevisa att både han själv och hans nyupptäckte spelare hör hemma i NBA. I denna feel-good-film medverkar även kändisar som Queen Latifah och Robert Duvall.

På tal om Adam Sandler vill vi tipsa om hans kritikerrosade film Uncut Gems. Här spelar Sandler den karismatiske ägaren till en juvelbutik i New Yorks diamantkvarter. Stora skulder tvingar honom riskera allt för att hålla både företaget och sig själv vid liv. Kanske inte de bästa sätten att få in pengarna. Det finns många sätt att få det att klirra i kassan som inte inkluderar att man hamnar i trubbel, du kan till exempel spela på casino med BankID för en chans att slå på en storvinst, eller kanske ta dig an frilans jobb på nätet. Vad det än är så ska det vara roligt och tillföra något till ditt liv

Nagelbitare

Här måste vi nämna Incantation (besvärjelse), en taiwanesisk skräckfilm som handlar om en mamma som dragit på sig en förbannelse efter en religiös rit. Efter en tid på mentalsjukhus återfår mamman vårdnaden om dottern. För att skapa fina minnen börjar hon filma deras liv men snart förbyts vardagen till mardröm.

Känner du för lite mer skräck är Choose or Die med Asa Butterfield i huvudrollen (känd bland annat från Neflix-serien Sex Education) ett givet alternativ. Butterfield spelar en ung IT-nörd som lyckas få igång ett överlevnadsspel från 1980-talet. Även här härjar en dold förbannelse och huvudrollsinnehavaren inser snart att han inte längre spelar för nöjes skull utan för att överleva.

Verklighetsbaserade filmer

I den danska filmatiseringen Skuggan i mitt öga skildrar regissören Ole Bornedal den tragiska bombningen av Franska skolan i Köpenhamn. Endast 44 dagar innan andra världskrigets slut fick ett allierat uppdrag konsekvenser där många oskyldiga dog. Denna annorlunda krigsskildring flätar samman flera personers öden på ett tragiskt sätt.

Många är vi som undrar vem Hollywod-legenden Marilyn Monroe egentligen var. I Netflix-dokumentären The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes får vi bland annat inblick i mysterierna som omgärdade Marilyn. Tack vare tidigare ej publicerade intervjuer får vi inblick i hennes liv och död. Även om filmen är något spekulativ är den helt klart fängslande.

Äventyr och drama

Gillar du science fiction och action kommer sannolikt The Adam Project tilltala dig. Filmen handlar om piloten Adam (Ryan Reynolds) som reser i tiden och tvingas samarbeta med sitt 12-åriga jag för att rädda framtiden. I filmen ser vi även stjärnorna Jennifer Garner och Mark Ruffalo.

Till sist vill vi tipsa om verklighetsskildringen och överlevnadsdramat Against the Ice. Game of Thrones-stjärnan Nikolaj Coster-Waldau spelar den excentriske forskaren Ejnar Mikkelsen. I filmen får vi följa hans och besättningskollegans kamp för överlevnad på det istäckta Grönland i början på 1900-talet. Tack vare deras insatser fick samtiden bevis på att Grönland är en sammanhängande ö.    Skriv kommentar