Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Kom åt utländskt Netflix-innehåll från Sverige med en VPN

Datum: 07/04/2021 | Inga kommentarer xad

Netflix har blivit en del av den svenska kulturen. Vi tar nästan för givet att vi kan streama filmer, serier och dokumentärer dygnet runt, oavsett vart vi befinner oss. Men när vi väl upptäcker att det finns fantastiskt innehåll som inte är tillgängligt på svenska Netflix går det inte att förbise.

Det finns hundratals, om inte tusentals, filmer och serier som inte går att tillgå från svenska Netflix. Detta kan givetvis skapa frustration när man inte kan streama det innehåll man gärna vill. Lyckligtvis går detta problem att åtgärda – med hjälp av en VPN-tjänst. Nedan kommer vi att diskutera hur geoblockning och regionbegränsningar fungerar, samt hur man förbigår dem med hjälp av en VPN-tjänst. Vi kommer även att besvara den återkommande frågan: Är det lagligt att streama innehåll med hjälp av en VPN-tjänst?

Innehåll ser olika ut beroende på region

Många presumerar att de filmer och serier som finns på svenska Netflix även finns på exempelvis danska och amerikanska Netflix. Men det är helt enkelt inte sant. Streamingtjänster som Netflix ingår i avtal med olika medieföretag för att få rättigheter att sända filmer, serier och tv-program på specifika marknader

Det vill säga att svenska Netflix köper rättigheterna för ett visst innehåll, HBO Nordic rättigheterna för ett annat och Discovery+ för ett tredje. Samma gäller landsmässigt. Svenska Netflix prioriterar inte vissa program som exempelvis Danmark eller USA gör. Alltså ser innehåll på Netflix olika ut beroende på land och med hjälp av geoblockning kan Netflix förhindra att innehåll sprids utanför regionen.

Amerikanska Netflix lockar många

Eftersom Netflix är en amerikansk koncern är det också rätt naturligt att det är amerikanska Netflix som kommer att leverera bäst och mest innehåll. Läs mer om amerikanska Netflix här, så förstår du säkerligen varför om du inte redan gör det. Detta är en av anledningarna till varför så många svenska söker efter möjligheter att streama via amerikanska Netflix istället för svenska. Men det är såklart inte helt enkelt. Man kommer inte åt amerikanska Netflix från sitt svenska konto, eller något annat lands innehåll för den delen. Det är här VPN-tjänster kommer in i bilden! Dessa tjänster kan nämligen förbigå de regionbegränsningar som Netflix satt.

Använd en VPN-tjänst för att streama Netflix-innehåll runtom i världen

Med rätt VPN-tjänst kan du enkelt komma åt innehåll från andra länders Netflix än Sveriges. Då kan du streama hur mycket innehåll från amerikanska Netflix som helst om du önskar det! Med en VPN-tjänst slipper du gå miste om en bra serie eller en grym film bara för att svenska Netflix inte erbjuder dem i sitt innehåll.

Hur gör man då för att tillgå utländskt Netflix-innehåll med en VPN, och hur fungerar dessa tjänster egentligen? Innan vi kan besvara dessa frågor vill vi nämna att Netflix inte ger upp med sina regionsbegränsningar. De arbetar hårt för att förhindra att VPN-tjänster används, och därför är det tyvärr inte alla VPN-tjänster som fungerar på Netflix. Så, hur gör man då för att streama utländskt Netflix-innehåll utan att behöva semestra eller flytta utanför Sveriges gränser?

Så gör du för att komma igång

Vill du streama utländskt Netflix innehåll måste du alltså först och främst hitta en VPN-tjänst som fungerar trots Netflix VPN-blockeringar. Vi vill inte lista några nu, då det hela tiden uppdateras vilka som kan nyttjas för Netflix-streaming och vilka som inte kan. Men prova dig fram – det skadar inte att ge det en chans. Överväger du att teckna ett abonnemang på en VPN-tjänst bör du såklart först och främst försäkra dig om att den faktiskt fungerar för att upphäva geoblockningen på Netflix.

Hur som helst, när du hittat en VPN-tjänst som fungerar kan du komma igång. Då installerar du tjänsten, ansluter dig till en VPN-server och låter tjänsten göra resten av jobbet åt dig. En VPN-tjänst fungerar som sådan att du kopplas upp på en annan IP-adress från ett annat land när du ansluter dig till servern. Din surfning blir då anonym, och du kan tillgå Netflix-innehåll från det land vars IP-adress du kopplar upp dig på.

Är det lagligt att streama med hjälp av en VPN?

Rent juridiskt sett är det helt lagligt att ansluta sig till en VPN-tjänst för att streama utländskt Netflix-innehåll. Människor tror allt för ofta att användningen av VPN tillsammans med Netflix går att jämföras med piratkopiering. Detta stämmer dock inte. Att komma åt regionsbegränsat material skiljer sig ganska rejält från torrenting av upphovsrättsskyddat material. Det är inte olagligt på något sätt – och kommer för närvarande därför inte heller att leda till en straffrättslig eller civilrättslig rättegång någonstans i världen. Inte heller i Sverige.

Tekniskt sett strider det mot Netflix användarvillkor. Det är just därför de gör vad de kan för att blockera användningen av VPN-tjänster. Men olagligt är det inte, så du kan fritt streama hur mycket innehåll du än vill med hjälp av en VPN utan att oroa dig för att åka fast.    Skriv kommentar