Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Hur man gör Netflix trenden på TikTok

Datum: 16/05/2023 | Inga kommentarer xad

SPONSRAT INNEHÅLL

TikTok är en av världens största sociala medieplattformar idag med över en miljard globala användare. Även i Sverige är TikTok en av de mest populära plattformarna, särskilt bland yngre vuxna. En av anledningarna till att TikTok har växt så pass mycket i popularitet, trots att plattformen är relativt ny, är de otaligt många trenderna som antingen börjat på eller blivit virala på TikTok.

Många använder trender för att  få fler följare och sprida sina videoklipp till fler personer på plattformen. Andra metoder för att nå en bredare publik är att använda populära hashtags, köpa TikTok följare och att skapa videor i samarbete med andra TikTok-användare.

Netflix trenden på TikTok

En av de senaste trenderna på TikTok är den så kallade Netflix trenden. Denna trend har blivit populär på grund av de många roliga och ibland läskigt verklighetsnära resultaten som användare har lyckats få. Trenden går ut på att välja en slumpmässig tidpunkt i ett avsnitt av en serie för att sedan se vad som händer i serien eller vad karaktärerna säger, för att sedan lägga upp detta som ett videoklipp på sin TikTok profil.

Det som sägs eller visas i videoklippet avgör ditt öde eller visar en glimt in i din framtid, eller det är åtminstone vad trenden går ut på. Det är självklart inte en blick in i framtiden, utan en rolig grej att göra på sociala medier.

Hur man gör Netflix trenden

För att själv utföra Netflix trenden på TikTok startar du Netflix, antingen på datorn, mobilen, surfplattan eller din spelkonsol. Följ sedan denna steg-för-steg guide:

  1. Gå till sökfältet i Netflix och skriv in den första bokstaven i ditt namn. Nu kommer du att se ett gäng serier i sökresultaten.
  2. Välj sedan ett nummer mellan 1 och 10. Räkna från första sökresultatet till det nummer du valt och välj den serien.
  3. Har serien du valt mer än en säsong, väljer du en siffra mellan 1 och det antal säsonger som är tillgängliga. Välj den säsongen på Netflix.
  4. Kolla upp hur många avsnitt säsongen har och välj ett nummer mellan 1 och det antal avsnitt som går att se. Starta sedan det avsnittet du valt.
  5. Välj nu en tidpunkt i avsnittet genom att välja ett nummer mellan 1 och det antal minuter som avsnittet varar. Spola fram till denna minut.
  6. Här ser du din framtid, ditt öde, eller din spådom, hur du än vill se på det. Det som sker under den minuten i avsnittet på serien du valt är din framtid. Netflix har förutspått vad som kommer att hända i ditt liv.
  7. Spela in klippet och lägg upp på TikTok. Kom ihåg att använda hashtaggen #NetflixTrend och andra hashtags som är relevanta till just ditt klipp.

Sprid ditt öde på andra plattformar

Denna trend blev populär för inte så längesedan och resultaten har varit väldigt underhållande och nästan läskigt realistiska, enligt massor av användare på TikTok. När du väl har ditt videoklipp med din Netflix-framtid kan du självklart också dela klippet på till exempel Instagram, Twitter eller Facebook. Genom att dela dina TikTok klipp på andra plattformar når du fler personer och ökar chansen att ditt klipp blir viralt. Det är en bra tumregel att alltid sprida ut sina sociala medie-inlägg på flera plattformar, så att du når en så bred publik som möjligt.

Andra populära TikTok trender

Netflix-trenden är väldigt populär just nu men TikTok är, som sagt, en oas av internet-trender som antingen varar ett par dagar eller flera år. Många av de mest populära trenderna är relaterade till musik och dans. Det kan gälla en särskild danskoreografi som är omåttligt populär och många användare härmar den. Det kan också handla om att skapa din egen version av en populär låt eller en låt som råkar trenda på TikTok just nu.

De mest virala klippen från TikTok är dock när man tar ett redan viralt klipp och kombinerar det med ett eget klipp. Det här kan se ut som en reaktion på originalklippet, antingen samtidigt som klippet sker eller genom att man lägger till en kort video efter originalvideon. Andra varianter på detta är att kombinera originalklippet med sitt eget innehåll för att göra klippet bättre, roligare, mer underhållande eller mer galet.

Snabba tips för dig som vill bli populära på TikTok

Det är många som idag jobbar som influencers som börjat sina karriärer på TikTok, eller andra liknande plattformar. Resan från ett viralt klipp till att börja tjäna riktiga pengar på sin TikTok profil kan vara lång och krånglig, men med lite tur och rätt inställning kan även du bli influencer på TikTok. Du behöver bara ha koll på vad som är viktigt när man lägger upp videoklipp, som att använda rätt hashtag, att ha bra ljudkvalitet och att försöka vara originell, även om du följer en trend. Det viktigaste av allt är att försöka nå så många som möjligt, så be dina vänner dela dina videoklipp på olika plattformar och fortsätt skapa underhållande innehåll på TikTok.    Skriv kommentar