Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Digitalisering är vad som får bolagen att gå framåt – Miljonlotteriet hakar på trenden!

Datum: 06/04/2020 | Inga kommentarer xad

I vår digitaliserade värld så verkar allt mer eller mindre gå i en rasande takt och det kan ibland vara svårt både för industrier och människor att följa med i de snabba svängarna. Många bolag runt om i världen har under en lång tid kunnat marknadsföra sig via telemarketing, vilket i dagsläget nog kan klassas som i sin absoluta sluttamp. Majoriteten konsumenter ogillar att bli uppringda av företag och säljare, och därför är det bättre att kunna matcha upp konsumenter med vad de själva är intresserade av att se.

Det svenska lotteriet Miljonlotteriet drivs av IOGT-NTO-rörelsen, som med sitt hjärtliga välgörenhetsarbete till stor del finansieras av Miljonlotteriets årliga överskott. Miljonlotteriet ändrar sin strategi helt genom de stora förändringarna som sker i de flesta strukturer runt om oss. Den nya strategin har gett stora avtryck i försäljningen. Företaget har lyckats omfamna digitaliseringen och anpassa sig till nutiden. Detta går hand i hand med hur Miljonlotteriet fungerar – eftersom att deras nisch är att varje lott ska bidra till arbetet mot ett nyktrare samhälle och bara sedan millennieskiftet så har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor och de gav 98 miljoner 2018 till IOGT-NTO-rörelsen.

 

Miljonlotteriet startade på 60-talet med bara 3 anställda! 

Det är nog inte många som kan sätta sin in i hur unikt Miljonlotteriet är – som varit med på spelmarknaden i Sverige i hela 5 decennier och hela tiden har de gått rakt mot framgång. Hela grundidén är otroligt human och rör många hjärtan i vårt land, nämligen hjälp och arbete gentemot missbruk i samhället. En stor del av IOGT:s arbete runtom i världen är dessutom inriktade på barn som far illa både här i Sverige men också i andra delar av världen. Ett av de större projekten är att genom förebygga alkoholproblem bidra till att fler människor i låg- och medelinkomstländer får chansen att ta sig ur fattigdom. Andra projekt som pengarna årligen går till är också att förhindra trafficking och att barn utnyttjas för barnarbete i olika industrier.

Eftersom många inom IOGT:NTO-rörelsen har egna erfarenheter av missbruk, så finns det en stor och bred, mångårig kunskap som man kan se återkommande i Miljonlotteriets välgörenhetsarbete. Att Miljonlotteriet har den nisch de har, har med allra största säkerhet lett dem till den framgång som de kan se idag. Många kan kanske anse att det kan verka en aning kontroversiellt att sälja lotter och bingo för att samla in pengar mot missbruk, då även spel är ett av samhällets stora beroendeproblematik idag. Men MIljonlotteriet anammar inga högriskspel som innebär att de slåss mot andra konkurrenter och vinsterna är i största del upplevelser och fysiska ting. Därför så är det främst återkommande kunder som köper skraplotter hos Miljonlotteriet, för de vill bidra till något gott och sedan om man dessutom vinner något på det, så är det ett stort plus.

 

     Skriv kommentar