Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

De bästa filmerna på Netflix med pengar i fokus

Datum: 03/11/2020 | Inga kommentarer xad

Pengar, pengar, pengar – ibland känns det som att det är allt livet handlar om. Även om det givetvis inte är helt sant så är pengar en väsentlig del av vårt vardagliga liv, vilket är en förklarlig anledning till att det är vad fokuset ligger på i så många filmer och tv-serier. Efter att ha synat Netflix utbud i sömmarna så har vi plockat fram fem av de bästa filmerna där pengar spelar en avgörande roll för handlingen.

The Big Short (2015)

Det stjärnspäckade dramat om upprinnelsen till finanskrisen 2008, The Big Short, var en av de bästa filmerna från 2015. De verklighetsbaserade karaktärerna i filmen skulle sannolikt aldrig hamna i situationer där de behöver låna pengar för att få in lite snabba cash, utan kan – som vi får se i filmen – till och med dra nytta av en djup, ekonomisk kris.

I The Big Short ser vi stjärnor som Steve Carell, Ryan Gosling, Christian Bale och Brad Pitt förklara ett komplicerat ämne för oss på ett tydligt, lekfullt och underhållande sätt. Även om du inte har något som helst intresse över vad som låg till grund för finanskrisen 2008 så har denna filmen potential att roa dig ordentligt i drygt två timmar.

The Laundromat (2019)

Från en stjärnspäckad film till en annan – i Netflix The Laundromat hittar vi bland annat Gary Oldman, Antonio Banderas och självaste Meryl Streep på rollistan. Denna finurliga och lättsamma rulle handlar om en änka som blir lurad på försäkringspengar av två advokater som är verksamma i Panama. The Laundromat är ett perfekt alternativ för dig som letar efter en komedi att fylla ut tiden med.

Inside Job (2010)

Har du tittat på The Big Short och fått upp intresset för finanskrisen 2008 så är det naturliga steget att gå över till dokumentären, Inside Job. I Inside Job kan du få en utförligare förklaring över vad som faktiskt låg bakom finanskrisen, Wall Streets roll i det hela och korruptionen som gjorde det möjligt.

Netflix har flera bra dokumentärer på temat pengar, och letar du efter fler alternativ så kan vi också rekommendera The China Hustle (2017) och Saving Capitalism (2017).

The Wolf of Wall Street (2013)

Martin Scorseses The Wolf of Wall Street, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, består av tre fartfyllda, roliga och inte minst fascinerande timmar om Jordan Belfort – den dekadente aktiemäklaren som utnyttjade varenda kryphål han kunde hitta i sin jakt på rikedom.

Scorseses skildring av Belforts uppgång och fall är inget annat än en mästerlig gestaltning av en galen värld där moral får stå åt sidan för livets alla njutningar och lockelsen av pengar. Utöver DiCaprio så kan vi också se kända skådespelare som Jonah Hill och Margot Robbie i filmen.

Inside Man (2006)

Inside Man från 2006, regisserad av Spike Lee och med flertalet av våra största stjärnor i rollerna (Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe, m.fl.), är ett nervkittlande detektivdrama med inslag av action och klassiska noir-vibbar.

Filmen handlar om en polisinspektör som försöker att få kontroll över en gisslansituation, orsakad av en slug bankrånare, och är ett givet alternativ för alla som älskar kriminaldraman.

Pengar, pengar, pengar – det är inte allt livet handlar om, men det får gärna vara det som våra filmer handlar om. De ovan listade titlarna är bara några få av alla filmer på temat som det går att njuta av på Netflix. Så det är bara att luta sig tillbaka i soffan för att börja beta av dem, en efter en.    Skriv kommentar