Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

De bästa filmerna på Netflix just nu

Datum: 01/03/2020 | Inga kommentarer xad

Med alla originalproduktioner och nya VOD-filmer erbjuder Netflix just nu några av de absolut bästa filmerna som finns därute. Den populära streamingtjänsten har blivit en mediainstitution för hushåll över hela världen, mycket tack vare det stora utbudet av biosuccéer och filmer som kan tilltala alla medlemmar i familjen. Det finns verkligen något för alla smaker på plattformen och mycket av det fantastiska innehåller kommer från bolagets eget produktionsteam.

Ibland kan det kännas lite tungjobbat att navigera på tjänster som Netflix. Om du redan har frossat igenom favoritflikarna sitter du förmodligen och bläddrar bland slitna gamla repriser och en massa lågbudgetfilmer med bottenbetyg. Med det sagt finns det dock en hyfsad chans att du har missat några riktigt bra filmer under din bläddring eller om du är inne på Netflix för första gången – du behöver bara en knuff i rätt riktning! Fortsätt läsa för att se vilka filmer som är bäst på Netflix just nu.

Spiderman: Into the Spiderverse

Du kanske tänker att det här bara är ytterligare en i raden av superhjältefilmer, eller ytterligare en film om Spindelmannen. Men enligt många är Spiderman: Into the Spiderverse den bästa av dem allihop. Även om den släpptes redan 2018, är det först nu som den blivit möjlig att hyra, och den kommer tveklöst att stanna ett bra tag. Filmen blev snabbt en enorm framgång och vann stort på galor som Golden Globe, Oscars och BAFTA.

Utan att avslöja för mycket kretsar handlingen kring unge Miles Morales efter att han blir biten av samma radioaktiva spindel som Peter Parker. När han tar över efter Spindelmannen visar det sig dock långtifrån enkelt att axla detta ansvar, även om han har en grupp av supervänner runt sig som hjälper honom. Huvudrollerna spelas av Shameik Moore, Hailey Steinfeld och en minst sagt minnesvärd Nicolas Cage i absoluta toppform. Rent visuellt är det här definitivt en av de mest hänförande filmer som släppts på bio under senare år, med den perfekta blandningen av levande, starka färger och graffitikulturen i New York.

Uncut Gems

Under det senaste decenniet har fans av Adam Sandler verkligen inte haft det så lätt. Efter klassiker som Happy Gilmore och Little Nicky, kan man lugnt säga att hans filmer tappat stinget och blivit upprepningar av samma trötta gamla skämt och de för Adam Sandler typiska talsvårigheterna. Longest Yard var en av hans sista hyfsade filmer – om du inte gillade Jiddra inte med Zohan, förstås! Hur som helst har Sandler nu överraskat oss alla med sin senaste film, Uncut Gems.

Filmen utspelas i de livliga diamantkvarteren i New York och vi får följa en karismatisk juvel-handlares tumultartade livsval. Han redan dragit på sig enorma skuld till lånehajar till följd av ett allvarligt spelmissbruk och hans situation förvärras ytterligare efter en episod med en NBA-stjärna som fattar tycke för en sällsynt svart opal. Den här gången sätter han verkligen allt på spel, och hur det går är det upp till dig att ta reda på.

Okja

 Okja är en riktig tårdrypare och tar sig an det tunga ämnet djurplågeri på ett nytt och originellt sätt. Filmen är en i raden av mästerverk av den legendariska sydkoreanska regissören Bong Joon-Ho, aktuell med den prisbelönta filmen Parasite, och även känd för filmer som Old Boy och Snowpiercer. Huvudpersonen, Mija, visar prov på stort hjältemod och våghalsighet på sitt äventyr och filmen är ett lysande exempel på när stora bolag får se sig besegrade av någon som är betydligt mindre.

Den sydkoreanska/amerikanska filmen släpptes redan 2017 och är en underbar historia om en liten flicka som tar sig an det omöjliga uppdraget att få hem sin genmanipulerade flodhästliknande husdjursgris, Okja. Ett räddningsuppdrag av den här kalibern verkar till synes för svårt för en ung flicka från de sydkoreanska bergen, särskilt med tanke på att hennes motståndare är ett stort bolag som har för avsikt att behålla hennes älskade följeslagare. De som ser filmen för första gången kommer antingen att få en stor klump i halsen eller ett nytt perspektiv på hur vi behandlar djur.

The Irishman 

Låt oss vara ärliga, de flesta av oss har förmodligen redan sett The Irishman, Martin Scorseses senaste maffiadrama Om du inte har det, kan du se fram emot en riktig kanonrulle. The Irishman har allt som en klassisk gangsterfilm från Scorsese har, men innehåller också något vi aldrig riktigt har sett tidigare; i alla fall inte på den nivån som du får se i den här filmen. Den oerhört realistiska föryngringstekniken raderar nästan helt utan ansträngning 20 år från De Niro, Pesci och Pacino utan att göra för mycket avkall på bildkvaliteten.

Med tanke på Martin Scorseses kommentarer om superhjältefilmer nyligen och det aktuella läget för bioindustrin, kan man förledas att tro att han inte skulle vilja samarbeta med Netflix. Men det kunde inte vara längre från sanningen, och det här är den enda filmen på vår lista som gjorts exklusivt för Netflix. Den över tre timmar långa filmen har den största budgeten av dem alla på 160 miljoner dollar, och kommer tveklöst att generera nya prenumeranter och högre intäkter för Netflix.

Inception

Det bästa med att ha en Christopher Nolan film i hyrfilmsutbudet är att du får chansen att se om den hur många gånger du vill. Inception är utan tvekan en av decenniets bästa filmer och är bara en i raden av enastående filmer som Nolan har regisserat under sin karriär. Trots att det var ett tag sedan premiären 2010 fortsätter både filmen och dess soundtrack att väcka uppmärksamhet. Om du inte har sett filmen än så åtföljs den av en bombsäker rekommendation från en enad kritikerkår. IMDb ger den 8.8.    Skriv kommentar