Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Becoming Champions

Datum: 18/07/2021 | Inga kommentarer xad

Är du intresserad av sport? Då kan vi verkligen rekommendera dig att ta en titt på serien Becoming Champions som sänds på Netflix. Detta är nämligen en serie som tar dig med på en resa genom tiderna, där du får ta del av vilka olika länder och atleter som idag kan titulera sig som världsmästare inom en viss sportkategori. I varje avsnitt genom serien får man dyka djupare ner i historien som appliceras på de 8 länder som någon gång vunnit ett världsmästerskap i fotboll, där du såklart också blir introducerad till ländernas främsta stjärnor och deras personliga historier. Hur lyckades de nå denna framgång? Vilka mörka hemligheter gömmer dig bakom vinsterna? Och vad är det egentligen som gör det hela så intressant?

En vattendelare när det kommer till sportserier

Det finns ingen tvekan om att väldigt många sportentusiaster har visat stor uppskattning för denna serie, som kom ut på marknaden år 2018. Trots att en riktig sportnörd kanske inte får tillgång till så mycket mer information än vad hen redan vet om är serien väldigt trivsam och behaglig att kolla på.

Om inte kan det ge inspiration och en del idéer likt speltips fotboll för dig som känner för att spela eller betta på sporten framöver. Detta gäller då oavsett om du själv är väldigt insatt i sporten eller om du kollar på serien för att lära sig lite mer.

För dig som inte är så insatt i sport, eller mer specifikt de olika världsmästarländerna och deras stjärnor när det kommer till fotboll, kommer du dock ha väldigt mycket information att tillgå här. I och med att varje avsnitt tillägnas ett av de 8 länderna känns det också väldigt tydligt fördelat, och du får hänga med på allt som kan vara både intressant och nödvändigt att veta.

Risk för en del repetition

Värt att veta om är dock att somliga som ägnat sin tid åt att titta på Becoming Champions tyder på att det finns risk för att handlingen i de olika avsnitten kan kännas något repeterande. Detta kommer du framförallt att uppleva om du redan har koll på det mesta som sägs.

Samtidigt är det en del som antyder att historierna bakom varje lands framgång, det vill säga vinst i fotbolls-VM, är porträtterad på ett sätt som passar in i en dokumentär precis som denna. Det hela känns väl genomfört, det finns mycket bra information och intressanta historier, och så kan alla kolla på den. Lite mer personlighet och djup skulle dock inte skada.

Serien fokuserar bara på herrarnas vinster

Något som däremot är värt att kritisera denna serie för är att innehållet endast består av de herrlandslag som tagit hem 1:a placering i fotbolls-VM. Precis som en kritiker sa så skulle det vara uppskattat om man inför säsong 2 av Becoming Champions (om den nu kommer ut) även väljer att ge utrymme för de damlandslag som tagit hem pokalen.

För det är nämligen ett faktum att fotbollsvärlden är rätt orättvis inom denna kategori, alltså när det kommer till jämställdhet mellan de manliga spelarna och de kvinnliga. Det är nämligen sen länge känt, och diskuterat om, att de olika lagen och dess spelare (baserat på kön) har rätt skiljaktiga avtal när det kommer till löner.

Under den senaste tiden har det även diskuterats en hel del om att herrlagen överlag får väldigt mycket mer uppmärksamhet än damerna. Och det trots att damerna många gånger presterat lika bra, eller till och med bättre, än herrarna. Det skulle med andra ord inte vara mer än rätt att göra en säsong 2 av Becoming Champions vars avsnitt dedikeras åt damernas framgång på samma sätt!    Skriv kommentar