Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Bästa Netflix-serierna inför hösten (gammalt och nytt)

Datum: 15/08/2020 | Inga kommentarer xad

Äntligen börjar serierna komma igång igen efter sommarens avbrott. Netflix släpper en hel del nyheter inför hösten, och här har vi samlat en lista på nytt och gammalt, med allt från lättsamma reseprogram till true crime, skräck och fantasy. Helt enkelt allt det bästa som går att streama på Netflix just nu.

Serierna du inte får missa

Det bästa med serier som funnits ett tag är såklart att det finns flera säsonger ute så att du kan köra ett riktigt seriemaraton. Följande serier är perfekta att sträcktitta på när det är dags för en riktigt bra tv-kväll.

La Casa de Papel / Money Heist

La Casa de Papel, eller Money Heist som den heter på engelska, är en spansk serie som nyligen börjat dra åt sig internationell uppmärksamhet. Här får vi följa en grupp kriminella som samordnats av en mycket otippad ledare för att genomföra det mest avancerade bankrånet i historien. Skippa gärna den dubbade versionen och se den på originalspråket med text istället. Fyra säsonger finns redan på Netflix och en femte är på gång!

Ozark

En skicklig revisor tvingas flytta med sin familj till Ozarks i Missouri för att tvätta pengar åt en drogkartell. Det hela eskalerar snabbt och vad som började med några mindre justeringar i bokföringen utvecklas snart till stora företag där bland annat casino utan licens på nätet blir inblandat, för att inte tala om alla människor i revisorns närhet som tvingas bli ofrivilligt kriminella. Den tredje säsongen av Ozark släpptes under våren och ännu en säsong är bekräftad.

The Witcher

Fantasyserien The Witcher baseras på böckerna av den polska författaren Andrzej Sapkowski och handlar om häxkarlen Geralt of Rivia, en ensam monsterjägare som förutom att jaga odjur råkar ut för en hel del otäcka människor. Ödet leder honom till en mäktig men galen häxa och spänningen trappas upp. Serien är inte riktigt i samma liga som Game of Thrones men vi ser definitivt fram emot nästa säsong. Du kommer garanterat få ”toss a coin to your witcher” på hjärnan till dess. Har du sett The Witcher och väntar otåligt på nästa säsong? Scrolla ner lite för att läsa om Cursed som du kan se under tiden!

Stranger Things

Den nya säsongen av Stranger Things var planerad till hösten men har skjutits upp på grund av du-vet-vad. Hur som helst finns de tidigare säsongerna på Netflix och det är den perfekta serien att se i höst. Här får du 80-tal, sci-fi och nostalgisk barndom i en svårslagen serie som går att se många gånger. Serien handlar ett kompisgäng som en dag möter en jämnårig ensam tjej, Eleven, som visar sig besitta märkliga krafter. När en ur kompisgänget försvinner och fastnar i ett farligt, parallellt universum som uppdagas i den lilla staden blir Eleven den enda som kan hjälpa dem att rädda sin kompis.

Bästa serierna på Netflix i augusti 2020

Augusti bjuder på en hel del nyheter och nya säsonger också. Vi ser helt klart fram emot seriehösten 2020 och här finns allt från lättsam reality till psykologiska thrillers att bänka sig framför när kvällarna blir mörkare. Mest ser vi kanske fram emot nyheten från Ryan Murphy (skaparen av American Horror Story), men då får vi vänta ända till september. Vi börjar med det du kan streama redan idag!

 

Down to Earth With Zac Efron

Blev din semesterresa också inställd i år? Det gör inget, för nu kan vi alla resa med (och dregla över) Zac Efron istället! I Down to Earth får vi se skådisen från bland annat High School Musical och Bad Neighbours resa jorden runt tillsammans med hälsoexperten Darin Olien i inspirerande miljöer där de undersöker hälsosamma och hållbara sätt att leva.

Selling Sunset

Återigen får vi drömma oss iväg till sol och värme. Vill du ha något lättsmält är Selling Sunset perfekt. I Netflix-serien alla pratar om får vi följa elitmäklare som säljer lyxiga boenden till inflytelserika köpare i Los Angeles. I den nya säsongen sker stora förändringar för mäklarna där en av dem behöver hantera ett väldigt offentligt uppbrott.

The Rain

I tredje säsongen av The Rain har det gått sex år sedan ett regnburet virus slog ut nästan hela befolkningen i Skandinavien. Det är upp till syskonen Rasmus och Simone att rädda överlevarna och tillsammans försöker de hitta trygghet samtidigt som de måste komma överens om hur de bäst ska gå tillväga. The Rain ligger nu på plats fyra över Netflix bästa serier i Sverige.

Cursed

Har du svårt att hålla dig till tåls inför att nya säsongen av The Witcher släpps? Då är Cursed serien du ska se just nu. Cursed är också en fantasyserie som kretsar kring historierna om kung Arthur. Den unga hjältinnan Nimue har en mystisk gåva och hennes öde är att bli den tragiska men mäktiga Damen i Sjön. Oväntat hittar hon den unga legosoldaten Arthur och tillsammans ger de sig ut i ett sökande efter Merlin för att leverera ett uråldrigt svärd. Cursed släpptes på Netflix i juli.

Dirty John: The Betty Broderick Story

Netflix följer upp sitt true crime-format Dirty John med en ny säsong där vi får alla de håriga detaljerna från ännu en sann berättelse. Den här gången handlar det om Betty Broderick, den till synes perfekta societetsfrun som anklagades för mordet av sin exman efter en bitter otrohetsaffär och skilsmässa.

3 %

Thrillerserien 3% utspelar sig i framtiden där 3 % av mänskligheten tillhör en slags elit som lever ett bekvämt liv på en paradisö. Resten av världens befolkning lever i slummen där de får slåss för sin överlevnad och har små chanser att ta sig därifrån. För att komma till paradisön ska man genomgå en tuff process som bara tre procent klarar av. En brasiliansk serie som fått internationell uppmärksamhet och vars fjärde säsong nu finns på Netflix.

Biohackers

En passande serie när allt fler intresserar sig för så kallad Biohacking är såklart Biohackers. Denna tyska thriller handlar om en student som är på hemligt uppdrag för att avslöja sambandet mellan familjens tragedi och en biologiprofessor. Hon börjar plugga medicin på ett av Tysklands bästa universitet och upptäcker snart att biologiprofessorns hemligheter är långt mörkare än hon kunnat ana, och också handlar om något som kan förändra hela mänskligheten. På Netflix från och med 20 augusti.

Ratched

American Horror Story, skapad av Ryan Murphy, är känd för sitt grafiska våld som tänjer på gränserna och till och med får vuxna tittare att rygga tillbaka. Nu kommer en ny serie från samma skapare som inspirerats av den manipulativa sjuksköterskan i Gökboet, Nurse Ratched. I skräckserien Ratched får vi lära känna sjuksköterskan 15 år före händelserna i Gökboet och får se vilka omständigheter som format henne till den galning som ska ta hand om patienterna på mentalsjukhuset. Handlingen utspelar sig någonstans på 50-talet och bjuder därför på lite av en tidsresa också, för den som vågar. Släpps på Netflix den 18 september.

 

     Skriv kommentar